ERZİNCAN / MERKEZ - Mehmetçik Ortaokulu

Mrt

Saygıdeğer Velilerimiz, bugünden itibaren en önce kendimiz olmak üzere çocuklarımız, gençlerimiz evde kalmalı dışarı çıkmamalıdır. Coronavirus hastalığını yenmek, daha fazla yayılmasını önlemek adına lütfen evinizde kalınız ve çocuklarınızın evde kalmasını sağlayınız. Hicbir hastalık bizim alacağımız tedbirlerden güçlü değildir.
#EvdekalHayattakal

#HayatEveSığar

Mrt

Okulumuz 6. Sınıf öğrencileri , Sosyal Bilgiler Öğretmeni Gülnar BALCI ile birlikte Eba dan 10.00-10:30 arası 6. Sınıf sosyal bilgiler dersini grubuyla aktif bir şekilde izleyip dersi tamamladılar.

ÇOCUKLARIMIZIN RUH SAĞLIĞİNI COVİD-19 ETKİLERİNDEN KORUMANIN 11 YOLU

Mrt

Evimiz okulumuz Uzaktan Eğitimimiz eba ve TRT' de Pazartesi başlıyor.

Mrt

Çocuklarımızın bu süreçte eğitimden kopmaması için velilerimizin ciddi desteğine ihtiyacımız var. Dersleri uzaktan eğitimle yapacağız. Lütfen televizyonunuzda kanal frekans ayarlarınızı yapın, EBA şifrenizi önceden temin edin.
#tatildegiluzaktanegitim #velilerimizegüveniyorum

eba TV Ortaokul Ders Programı

Mrt

Her anınızı haber takibiyle geçirmeyelim. Okumak için bol vaktimiz var. Sizler için @mebyadadergi @egitimtakvimi1 #Bizden içerikleri açık erişimde!

Mrt

Koronavirüs tehlikesine karşı tedbirlerimizi almalı kalabalıklardan uzak durmalıyız.

Bu vesileyle evde vakit geçirecek başta çocuklarımız için TÜBİTAK Dergilerinin tamamını ücretsiz erişime açtık!

Bilim ve Teknik

Bilim Çocuk

Meraklı Minik

Mrt

Bu hafta ; kazanım değerlendirme sınavlarında başarı gösteren öğrencilerimiz, hafta içi yapılan Okul Sporlarında dereceye giren (Beyzbol Yıldız Erkekler Takımımız İl birincisi, Bisiklet Kız takımımız İl birincisi, Erkek Takımımız İl Üçüncüsü) öğrencilerimiz ve "Hedef 3000" gerçekleştiren öğrencilerimiz ödül aldılar. Tüm öğrencilerimizi kutluyor ve verilen tatili en iyi şekilde programlayarak bol bol kitap okuyarak geçirmelerini diliyoruz.

Mrt

Okul Sporları kapsamında yapılan Yıldızlar erkek beyzbol takımımız İl Birincisi oldular. Öğrencilerimizi ve Beden Eğitimi Öğretmenimiz Özen SARIÇİÇEK'İ tebrik ediyoruz.

Millî Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk;

◼️16 Mart'tan- 30 Mart'a kadar eğitime iki hafta ara verildiğini açıkladı.
◼️Tüm öğrencilerimiz için uzaktan eğitim içeriklerinin hazır olduğunu belirtti.
◼️Eğitime ara verilen sürede öğrencilerimizin okuma becerilerini geliştirecek çalışmalar yapmanın önemli olduğunu kaydetti.
◼️23 Mart itibarıyla da uzaktan eğitim yöntemiyle eğitim sürecinin devam edeceğini ifade etti.
◼️Eğitim sürecinde bütün toplumun desteğini beklediklerini kaydetti.
◼️Öğrencilerimizin sağlığı ve eğitimi için gerekli tüm tedbirlerin alındığını ifade etti.
◼️"Haftalık ders programları yapılandırılarak, EBA ile internet üzerinden, TRT ile televizyondan gerekli telafi eğitim desteği sunulacak." dedi.
◼️Öğrencilerimizin eğitiminin 24 saatlik, yarım günlük ya da sınıf seviyelerine göre yapılandırılan içeriklerle süreceğini belirtti.
◼️"Eğitim Bilişim Ağı tümüyle yenilenen yüzüyle bu süreçte de önemli bir rol üstlenerek ders ortamını evlere taşıyacak." dedi.
◼️ "Çocuklarımızın eğitimlerinin aksamaması için ne tür tedbirler gerekiyorsa fazlasıyla almış durumdayız." şeklinde konuştu.

Mrt

Okul Sporları Kapsamında Yapılan Yıldızlar Bisiklet yarışmalarında, Okul Yıldız Kız Takımımız Erzincan İl Birincisi, Yıldız Erkek Takımımız İl Üçüncüsü. Bireysel yarışmalarda Erkeklerde Faik Efe GÜNDÜZ İl Birincisi , Kızlarda Zeynep Yaren YİĞİT İl İkincisi , Zeynep Sıla TERCAN İl Üçüncüsü , Elif Naz KAYABAŞI İl Dördüncüsü oldular. Öğrencilerimizi ve Beden Eğitim Öğretmenimiz Özen SARIÇİÇEK'İ tebrik ediyoruz.

Mrt

Okulumuz 6/C ve 5/ B sınıflarında , Görsel Sanatlar Öğretmeni Mehmet ÖNAL rehberliğinde; Çanakkale Zaferi ve Mehmet Akif Ersoy konulu etkinlikler yapıldı

Mrt

Okul Sporları kapsamında hafta içi yapılan Curling müsabakalarında dereceye giren Kız Takımı( İl Birincisi)-Erkek Takımı ( İl Üçüncüsü)-Karma Takımı(İl İkincisi) ile birlikte "Hedef 3000" gerçekleştiren öğrencilerimiz ödül aldılar. Ayrıca "Ayın Öğrencileri" nde 5. Sınıflarda Buse KABASAKAL - 6. Sınıflarda Nefes Ceylin TEKİN - 7. Sınıflarda Kerim BAYRAK - 8. Sınıflarda Ahmet Bera KILIÇ seçilerek ödül aldılar. Tüm öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Mrt

İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Aziz GÜN , okulumuzu ziyaret ettiler.Bu nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz.